Doblegar papers

Bé, després de bastant de temps sense actualitzar, avui explicaré perquè un paper no es pot doblegar més de 8 vegades.

És una pregunta que s'ha fet molta gent amb una resposta bastant senzilla: cada cop que doblegues el paper eleves a la 2 la quantitat de paper que has de doblegar la següent vegada. És a dir, començant amb un full sense doblegar, fas el primer plec. Al segon plec, hauràs de doblegar 2 papers (dic papers però en realitat son el mateix full) i al tercer, n'hauràs de doblegar 4. Així successivament fins a arribar a 2^7=128 papers per doblegar (comencem des de 2^0!!). Això ajuntat amb la minúscula mida del full fa que les nostres mans no estiguin capacitades per tornar a fer un plec.

Ara bé, a la vida hi ha excepcions. Si disposem d'un paper ENORME (i quan dic enorme no em refereixo un DINA0, sinó alguna cosa bastant més gran) o un paper molt prim (més que els tovallonets dels bars), pots arribar a doblegar més vegades el paper. Aquí en teniu una mostra (doblegat 11 vegades, i ja veieu que no hi ha ous per tornar-ho a doblegar).

Au, i ara a estudiar! Tornaré en breus! Bona tarda!

SUPER PD:

Acabo de trobar un vídeo d'un tio que estripa una guia de telèfons pel mig. Apart de ser (aparentment) o portuguès o canadenc o brasileny (tot i que per la flora que s'observa al darrera, em sembla que de canadenc ben poc) fent servir la tècnica utilitzada pel Beakman. L'altre dia a casa l'Eli vam veure un programa on un tio també la partia, i com es pot comprovar, és tècnica no força el que es necessita:

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Doblegar papers

Bé, després de bastant de temps sense actualitzar, avui explicaré perquè un paper no es pot doblegar més de 8 vegades.

És una pregunta que s'ha fet molta gent amb una resposta bastant senzilla: cada cop que doblegues el paper eleves a la 2 la quantitat de paper que has de doblegar la següent vegada. És a dir, començant amb un full sense doblegar, fas el primer plec. Al segon plec, hauràs de doblegar 2 papers (dic papers però en realitat son el mateix full) i al tercer, n'hauràs de doblegar 4. Així successivament fins a arribar a 2^7=128 papers per doblegar (comencem des de 2^0!!). Això ajuntat amb la minúscula mida del full fa que les nostres mans no estiguin capacitades per tornar a fer un plec.

Ara bé, a la vida hi ha excepcions. Si disposem d'un paper ENORME (i quan dic enorme no em refereixo un DINA0, sinó alguna cosa bastant més gran) o un paper molt prim (més que els tovallonets dels bars), pots arribar a doblegar més vegades el paper. Aquí en teniu una mostra (doblegat 11 vegades, i ja veieu que no hi ha ous per tornar-ho a doblegar).

Au, i ara a estudiar! Tornaré en breus! Bona tarda!

SUPER PD:

Acabo de trobar un vídeo d'un tio que estripa una guia de telèfons pel mig. Apart de ser (aparentment) o portuguès o canadenc o brasileny (tot i que per la flora que s'observa al darrera, em sembla que de canadenc ben poc) fent servir la tècnica utilitzada pel Beakman. L'altre dia a casa l'Eli vam veure un programa on un tio també la partia, i com es pot comprovar, és tècnica no força el que es necessita:

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.